Robert Vallverdu Marti

Dedicatòria

A tots els nostres avantpassats que amb el seu esforç aixecaren l’església de Santa Maria Magdalena de la Masó, d’excepcionals dimensions i, molt particularment, a mossèn Josep Ferré i Batlle, que fou rector de la parròquia masonenca des del 1965 fins al 2005 (any de la seva mort) i que en la seva estada, no tan sols tingué cura del temple, sinó que el reformà i l’embellí tot respectant-ne sempre l’arquitectura.

L’església parroquial
de Santa Maria Magdalena
de la Masó

Robert Vallverdú i Martí

Sobre l'autor

Robert Vallverdú i Martí

Robert Vallverdú i Martí, la Masó (Alt Camp). És doctor en Història Contemporània i llicenciat en Filologia Romànica. Membre corresponent de la Reial Acadèmia de la Història. Investigador actiu del Centre d’Història Contemporània de Catalunya. Catedràtic d’història de l’IES Pons d’Icart de Tarragona. I professor associat de la Universitat Rovira i Virgili. Vallverdú alterna la docència amb la recerca històrica, i fruit dels seus treballs és la participació com a ponent en nombrosos congressos i seminaris.

Ha publicat una cinquantena d’articles de recerca centrats, bàsicament, en el segle XIX. Dels llibres que ha escrit, en destaquen La Milícia Nacional de Reus en els orígens de la Catalunya isabelina (1986; Premi Xamfrà del Col·legi d’Arquitectes Tècnics de Tarragona), El suport de la Milícia Nacional a la revolució burgesa (1793-1876) (1989), El tercer carlisme a les comarques meridionals de Catalunya (1997), El Nen de Prades. Un capitost adolescent a la Tercera Guerra Carlina (1997), El Ball parlat de Sant Ramon de Penyafort (2001; Premi Sant Ramon de Penyafort), La Guerra dels Matiners a Catalunya. Una crisi econòmica i una revolta social (2002), El carlisme català durant la Segona República Espanyola (1931-1936). Anàlisi d’una política estructural (2008; Premi Andreu Nin) i La metamorfosi del partit carlí de Catalunya. Del Déu, Pàtria i Rei, a l’Assemblea de Catalunya (1936-1975) [en premsa].

artsobrepaper.com

INICI - CONTACTE - Aquest llibre ha estat editat i imprès per artsobrepaper.com. Podeu contactar amb nosaltres a la següent adreça: Artsobrepaper.com - Vallvera 5, 4 -2 - 43800 Valls (Tarragona) Teléfon - 977 614 092 o bé per correu electrònic a info@artsobrepaper.com

Premi Rodon Giro